Yrd. Doç. Dr. Nesibe BAŞAK

1952’de İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Botanik-Zooloji bölümünden 1974 yılında mezun oldu. 1974-1978 yılları arasında öğretmen olarak çalıştı. 1978—1982 yılları arasında Edirne Eğitim Enstitüsü ve yüksek Öğretmen okulunda görev yaptı. 1982 yılında Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümüne Öğretim görevlisi olarak atandı. 1987 yılında Sistematik Botanik Programında yüksek lisans, 1990 yılında yine aynı programda doktora doktora tezini tamamladı. 3 Yüksek lisans tezinin danışmanlığını yaptı. Botanik bahçesi çalışmalarında bulundu. 2004 yılında aynı bölümden emekli oldu. Halen aynı anabilim dalında Sistematik Botanik derslerine girmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir. Doğal hayatı koruma derneği üyesidir.
Araştırma Konuları: Tohumlu bitkiler, Trakya florası, Ergene Havzası, Liliaceae familyasından Fritillaria, Tulipa, Gagea türleri üzerinde sitotaksonomik araştırmalar.
Bu içerik 05.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2205 kez okundu.