Yrd. Doç. Dr. Güler DALGIÇ

1945’de İzmir’de doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini İzmir’de yaptı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Botanik-Zooloji bölümünden 1967 yılında Yüksek öğretmen olarak mezun oldu. 1967-1978 yılları arasında öğretmen olarak çalıştı. 1978—1982 yılları arasında Edirne Eğitim Enstitüsü ve yüksek Öğretmen okulunda görev yaptı. 1987 yılında Sistematik Botanik Programında yüksek lisans, 1990 yılında yine aynı programda doktora doktora tezini tamamladı. 1983 yılında Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümüne Öğretim görevlisi olarak atandı. 1992 yılında Botanik Anabilim Dalı’na Yrd. Doç. oldu. 2 yüksek lisans tezinin danışmanlığını yaptı. Edirne’nin anıt ağaçları, ekzotik bitkileri, çalıları ve yeşil alanları üzerinde araştırmalar yaptı. 2002 yılında aynı bölümden emekli oldu. Çalışmalarını halen sürdürmektedir.
Araştırma Konuları: Tohumlu bitkiler, Trakya Florası, Anıt ağaçlar, Mecidiye bitki örtüsü, Hyacinthaceae familyasından Ornithogalum, Muscari, Bellevalia türleri üzerinde sitotaksonomik araştırmalar.
Bu içerik 05.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2300 kez okundu.