Balkan Arboretumu Birinci Etap Açılış Töreni

Üniversitemiz Balkan Arboretumu Birinci Etap Açılış Töreni 05 Haziran 2015 tarihinde Arboretum sahasında gerçekleştirildi. Açılışa Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal ile dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Proje Koordinatörü ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar projenin yıllar öncesine dayanan bir rüya olduğunu belirterek proje hakkında bilgi verdi. Projenin genel amaçlarından bahseden Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar “Bugün burada küçük bir kıvılcım çakıldı, bu kıvılcımı herkesin körükleyerek büyütmesi gerekir.” dedi.

Balkan Arboretumu ve EDTU Herbaryumu Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Feruzan Dane konuşmasında arboretumun tarihi hakkında bilgi vererek Balkanlar, Trakya, İstanbul ve Çanakkale’nin bitki örtüsü hakkında bilgi edinilebileceğini dile getirdi ve başta Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da Ülkemizin bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin olduğunu ve bu zenginliğin koruyup gelecek kuşaklara aktarmamız gerektiğini belirterek bu proje ile farkındalık yaratıldığını söyledi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, endemik bitkilerin korunmasıyla turizmi hareketlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak “Bu prototipin on sene sonra büyüdüğünü göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, 90lı yıllarda başlayan bir emeğin bugün bir kıvılcıma dönüştüğünü belirterek doğal hayatı gençlere öğretmeyi hedeflediklerini söyledi. “ Sınırımız belli ufkumuz geniş. Bu arboretumu her gün üzerine koyarak büyüteceğiz.” şeklinde konuşan Rektör Prof. Dr. Yener Yörük Dünya Çevre Günü'nü kutlarken, havası solunan suyu içilen şehirlerlerde yaşamayı dilediklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesildi ve Rektörümüz misafirlere arboretum sahasını gezdirdi.
Bu içerik 21.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2205 kez okundu.